Ouderen & Circus

Clienten worden weer kind

Het Nationaal Zorgcircus heeft ruime ervaring met het geven van speciale shows voor instellingen en fondsen binnen de ouderenzorg.
Nationaal Zorgcircus: Interactief, sociaal en betrokken entertainment.

Nationaal Zorgcircus actief en betrokken in de ouderenzorg.

Circus en de ouderenzorg

Nationaal Zorgcircus op locatieBewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen, eenzame ouderen uit de wijk. Jaarlijks zien we velen van hen bij ons in het Nationaal Zorgcircus genieten. Steeds meer zorglocaties en instellingen weten ons te vinden voor hun clienten. Soms omdat we elk jaar op een locatie in de buurt komen, maar regelmatig worden we ook speciaal ingehuurd om op locatie de dagelijkse sleur op een prettige manier te doorbreken.

Circus op de kamer

Nationaal Zorgcircus op de kamerIn de huidige tendens waarbij verzorgingstehuizen steeds meer opvang verzorgen voor mensen die echt niet meer zelfstandig kunnen leven, komt het helaas ook regelmatig voor dat sommige clienten niet meer in staat zijn hun kamer te verlaten om een circusvoorstelling bij te wonen. Al staat de tent onder hun raam. Daarom brengt het team van Magic Circus desgewenst ook kamerbezoeken onder het motto ‘Als u niet naar het circus komt, komt het circus naar u!’. Zo kan echt iedere bewoner meegenieten van de magie van het Nationaal Zorgcircus.

Sociale integratie van ouderen

Nationaal Zorgcircus top activiteitBewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen, eenzame ouderen uit de wijk. Jaarlijks zien we velen van hen bij ons in het Nationaal Zorgcircus genieten. Steeds meer zorglocaties en instellingen weten ons te vinden voor hun clienten. Soms omdat we elk jaar op een locatie in de buurt komen, maar regelmatig worden we ook speciaal ingehuurd om op locatie de dagelijkse sleur op een prettige manier te doorbreken.

Stichting Alzheimer in Beweging

Krachtenbundeling met Stichting Alzheimer in BewegingNederland heeft de hoogste zitcultuur van Europa. Meer dan 70% van de tijd brengen we zittend door. Een groot deel van de 55+-ers beweegt te weinig. Geen zin in de sportschool, geen zin om aan te sluiten bij een club. Door die anti-beweegcultuur stijgt het aantal mensen met dementie en alzheimer. Dus het wordt tijd om hier iets aan te doen. De Stichting Alzheimer in Beweging maakt zich hard voor meer beweging onder de 55-plussers. Leuke circus beweegprogramma’s, waarbij je voor je er erg in hebt al druk aan het bewegen bent.

De Stichting Alzheimer in Beweging, het Nationaal Zorgcircus en Magic Circus bundelen hun krachten en skills. Juist nu, nu iedereen in huis bleef, Coronakilo's toenamen en beweging verworden is tot luxegoed.

Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, staat al meer dan 30 jaar in de wijken, midden tussen de huizen op leuke pleinen. Een circus vlak om de hoek. Voor het beweegprogramma in het circus hoef je dus nooit ver van huis. Conditie of niet, iedereen kan meedoen, krijgt beweeg-ideeën genoeg om thuis aan de slag te gaan. Alzheimer in Beweging is ontstaan vanuit de circuswereld en werkt vooral met leuke circusmaterialen waar iedereen mee aan de slag kan.

In 2019 baarde het Nationaal Zorgcircus opzien met de eerste Prikkelarme Circusvoorstelling van Europa in Utrecht. Jaarlijks worden ook diverse voorstellingen georganiseerd voor ouderen en mensen met een beperking. Al dan niet op locatie.

Ruim 11 jaar geeft de Stichting Alzheimer in Beweging bewegingslessen in verzorgingshuizen en dagopvang. Dankzij de krachtenbundeling en kennisdeling kan de Stichting nog beter en meer naar de mensen toe. Naast het in beweging brengen van alzheimerpatienten en mensen met dementie worden de pijlen nu, preventief, gericht op de 55-plussers die het leuk vinden om kennis te maken met deze unieke, leuke en aantrekkelijke manier van bewegen.

Meer info: alzheimerinbeweging.nl


Ervaringen Nationaal Zorgcircus

"Voor de tweede keer kwam het Nationaal Zorgcircus weer naar woonpark Eckartdal in Eindhoven. Met twee voorstellingen wisten zij wederom cliënten, familieleden en vrijwilligers een onvergetelijke middag te bezorgen."